Microsoft heeft zijn Office Web Apps gelanceerd, maar de gratis online Office-versie is nog niet in het Nederlands beschikbaar.

Office Web Apps werkt via Office.live.com voor gebruikers uit de VS, Canada, Groot-Brittannië en Ierland. De site ondersteunt Engels, Spaans en Frans. Nederlandse gebruikers krijgen toegang door te klikken naar de Engelstalige versie. Volgens Microsoft worden de komende maanden meer talen toegevoegd.

De lancering van Office Web Apps volgt na negen maanden testen. De dienst laat gebruikers Word-, Powerpoint-, Excel- en OneNote-documenten direct in de browser bewerken. Office Web Apps werkt met IE7, Chrome, Firefox en Safari. Bestanden zijn op te slaan naar Windows Live SkyDrive. De integratie van Office Web Apps in Hotmail werkt nog niet en volgt binnenkort.

Mobiel

Office Web Apps werkt deels ook via mobiele browsers, waaronder IE voor Windows Mobile, Safari op de iPhone, Blackberry 4, Nokia S60 en enkele andere mobiele browsers. Office 2010 verschijnt voor consumenten volgende week. Dan start ook de uitrol van een nieuwe versie van Hotmail.

Office Web Apps is gratis voor consumenten, maar niet voor zakelijke gebruikers. Er is een volumelicentie inclusief Office-licentie noodzakelijk.

Bron: webwereld.nl

Published On: 10-06-10|Categories: nieuws|

Deel dit bericht