Microsoft presenteerde in januari de Surface Hub, een computer met een 84" beeldscherm. Daar hangt het bedrijf nu ook een prijskaartje aan: 19.999 dollar of 17.680 euro. Ook komt er een goedkopere versie van de aanraak-pc van 55" voor 6.999 dollar.

Dat schrijft Microsoft op zijn Surface-blog. De digitale whiteboards moeten een communicatiehub vormen in vergaderkamers. Daartoe beschikt de 84"-variant over een scherm met 4k-resolutie en beschikt het over meerdere microfoons en 1080p-camera's om gebruikers te zien, te herkennen en te horen. De bijbehorende stylus opent automatisch de whiteboard-applicatie bij het oppakken van de speciale pen. De apparaten verbinden hun content onderling en met andere Windows-apparaten via Skype for Business met andere gebruikers die in dezelfde vergadering zitten.

De technologie laat tot 100 verschillende multitouch-punten toe en kan door drie verschillende input-pennen tegelijk bediend worden. Verder bevatten de monitoren bluetooth, nfc en verschillende poorten. De Surface Hubs draaien op een aangepaste versie van Windows 10 met een aanraakvriendelijke interface.

Bedrijven of personen die graag een dergelijk scherm in huis halen, kunnen bestellingen plaatsen per 1 juli waarna levering in september volgt. De Surface Hub wordt in eerste instantie in 24 verschillende landen uitgebracht, waaronder Nederland.

Tweakers.net

Published On: 10-06-15|Categories: nieuws|

Deel dit bericht