AMSTERDAM – Microsoft stapt van de softwarestrategie af en zal volgende week een eigen tablet introduceren om zo beter te kunnen concurreren met de iPad van Apple.

Volgende week staat de conferentie Windows Phone Summit gepland. Bovendien houdt Microsoft maandag in Los Angeles een persconferentie waar het 'een grote aankondiging' belooft.Dat hebben diverse anonieme bronnen laten weten aan All Things Digital en The Wrap.

Volgens de anonieme bronnen zou Microsoft besloten hebben dat het een eigen Windowstablet gaat uitbrengen om op die manier beter te concurreren met de iPad. Zowel de hardware en de software van het apparaat zouden dus door Microsoft ontworpen zijn.

Gevolgen

Het bedrijf haalt nu de meeste inkomsten juist uit software als Windows en Office. Het verkoopt licenties aan partners waaronder HP, Acer en Dell die vervolgens hardware met Windows maken.

De Windowsmaker zal zich in dat geval dus gaan begeven op het terrein van partners. Wat de gevolgen zijn van de vermeende stap van Microsoft is nog onduidelijk.

Windows 8

In de herfst van 2012 wordt Windows 8 verwacht, een nieuwe versie van het besturingssysteem. Deze versie is ook geschikt voor apparaten met ARM-processors. Deze chips worden vooral gebruikt in mobiele apparaten als tablets.

Ook het uiterlijk van Windows is totaal aangepast en zal beter toepasbaar zijn met touchscreens.

Nu.nl

Published On: 15-06-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht