Gisteren heeft Microsoft een nieuwe browser aangekondigd, welke het moet opnemen tegen het eigen Internet Explorer, maar bijvoorbeeld ook Google Chrome. Voorlopig draagt de webbrowser de codenaam Project Spartan.

Project Spartan zat er al even aan te komen, maar gisteren was de presentatie er dan officieel. De webbrowser moet de ervaring van gebruikers over verschillende apparaten zoals smartphones, tablets en computers meer gelijktrekken.

Naar verwachting zal de huidige browser Internet Explorer door de komst van Project Spartan niet direct verdwijnen. Omdat software-ontwikkelaars op compatibiliteit met deze browser vertrouwen, zal deze waarschijnlijk nog gewoon in Windows 10 zitten. 

Project Spartan wordt een veel minder logge browser en richt zich zodoende op gebruikers die een vloeiende ervaring willen hebben. Het wordt mogelijk om snel aantekeningen op webpagina's te maken met de muis of een pen, ook is er integratie met de spraakassistent Cortana en ingebouwde ondersteuning voor PDF en het voorlezen en opslaan van pagina's.

Gebruikers die Project Spartan alvast willen testen moeten daarvoor de Windows 10 Insider-versie installeren, later zal ook een versie voor Windows Phone worden uitgebracht. Het is op dit moment nog onduidelijk of Microsoft ook van plan is om Project Spartan naar andere platformen zoals Android en iOS te brengen.

Techzine

Published On: 22-01-15|Categories: nieuws|

Deel dit bericht