De eerste consumer preview van Office 2013 is vanavond gepresenteerd door Microsoft. Daarnaast is de consumer preview van Office 2013 ook te downloaden en uit te proberen voor iedereen met een Windows 7 of Windows 8 computer. Als we kijken naar Office 2013 dan valt meteen op dat de applicatie flink is uitgebreid en geschikt gemaakt voor meer doeleinde dan voorheen.

Zo werkt Office 2013 niet alleen meer op de computer maar straks ook op de Windows 8 tablets en Windows Phones. Hoewel Office 2013 nog steeds te verkrijgen is als standalone applicatie gaat Microsoft zich meer richten op het aanbieden van Office als een webdienst. Het is straks mogelijk om Office op elke locatie naar keuze te benaderen en te gebruiken. Office wordt als het ware naar je apparaat gestreamed. Je hebt dan direct toegang tot al je documenten, aangezien die online in de cloud worden opgeslagen, en waarbij je instellingen in Office ook bewaard blijven ongeacht op welke machine of apparaat je Office gebruikt.

Deze online variant is uiteraard niet verkrijgbaar voor een eenmalige prijs maar hiervoor moet een abonnement worden afgesloten. Dit geldt voor zowel de bedrijven als de particulieren. Het voordeel is echter dat je altijd beschikt over de laatste Office-versie en je kan Office gebruiken vanaf vijf verschillende computers. De prijzen van de abonnementen zijn nog niet bekend gemaakt maar dit zal afhankelijk van de mogelijkheden vast uiteen gaan lopen.

Verder laat Microsoft duidelijk weten dat Office 13 zeer geschikt is voor gebruik met muis en toetsenbord maar ook voor touchscreens. Of het nou gaan om iets aanklikken, slepen of pinchen, het werkt allemaal zeer goed. 

Ook wordt de Office-suite verder uitgebreid met nieuwe diensten, zo zal Office 13 ook worden geïntegreerd met het recent overgenomen Yammer, dat is een soort mini Facebook voor bedrijven en natuurlijk Skype, de applicatie om mee te videobellen. Ook Windows Live Messenger maakt deel uit van het socialer maken van Office. Door al deze diensten en applicaties te combineren in Office 13 wordt het straks ook nog eenvoudiger om met een groep aan een document of powerpoint presentatie te werken. Je kan simpelweg een videoconferentie starten en in hetzelfde venster met de hele groep een Word-document, Excel-spreadsheet of Powerpoint-presentatie bekijken, aanpassen of notities bij maken. 

Microsoft gaat tracht met Office 13 het werken naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast laat het duidelijk bedrijf zien dat het zeer veel waarde hecht aan haar Office-product en het zich niet zomaar uit de markt laat drukken door Google en Apple. Google timmert de laatste jaren hard aan de weg maar Google Apps, Google Docs, Gmail en Google+. Terwijl Apple met iWork en iCloud ook steeds meer gebruikers voor zich weet te winnen. Steve Ballmer, de CEO van Microsoft, stelt dat dit de meest gewaagde Office-lancering ooit is.

We gaan binnenkort uiteraard Office 13 aan een review onderwerpen en kunnen we meer zeggen over de kwaliteit van het product en hoe goed en soepel het precies werkt. Hou Techzine dus vooral in de gaten!
Techzine.nl

Published On: 17-07-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht