Microsoft heeft OneNote-features die voorheen alleen voor betaalde klanten waren, uitgerold naar de gratis variant van de aantekeningendienst. Het gaat onder meer om het afschermen van gevoelige informatie met een wachtwoord.

Microsoft maakte vorig jaar OneNote 2013 gratis voor persoonlijk gebruik. Die versie had niet alle functionaliteit die in de vollere versie zat, die als onderdeel van het Office-pakket kan worden aangeschaft. De softwaregigant claimt dat de reacties zo positief waren, dat het heeft besloten nu ook features van voorheen betaalde varianten ook uit te rollen naar de versie voor persoonlijk gebruik.

Eén van de features is het afschermen van gevoelige informatie met een wachtwoord. Daarnaast kunnen voortaan vorige versies van een aantekening worden bekeken, kan er worden gezocht op video- en audio-opnamen en zijn Office-documenten en andere bestanden direct te importeren. Ten slotte kunnen gebruikers aantekeningen maken, terwijl ze met het programma iets opnemen.

OneNote 2013 werkt op Windows 7 en Windows 8 en is gratis te downloaden via de site van Microsoft. De dienst is te koppelen aan opslagdienst OneDrive, waarbij 15GB gratis is te krijgen, aldus Microsoft.

Tweakers.net

Published On: 16-02-15|Categories: nieuws|

Deel dit bericht