Windows 8 is nog niet geworden waar Microsoft op had gehoopt. Om alsnog wat tractie te creëren voor het nieuwe besturingssysteem zou Microsoft in de prijzen snijden die het aan OEM's rekent. Hierbij richt de softwaregigant zich voornamelijk op apparaten met een touchscreen.

Volgens Wall Street Journal snijdt Microsoft aardig in de prijzen die het aan OEM's rekent voor het gebruik van Windows 8. Voor het gebruik van Windows 8 op producten met een touchscreen van 10,8 inch of kleiner zou een korting van 30 dollar gerekend worden en mag Office 2013 gratis voorgeïnstalleerd worden. Voor apparaten met een groter touchscreen wordt eveneens een korting van 30 dollar gehanteerd. OEM's moeten het bij deze apparaten echter zonder de gratis Office 2013-licentie stellen.

Momenteel betalen OEM's rond de 120 dollar voor een licentie voor Windows 8. Een korting van 30 dollar is dan ook niet mis. Met de korting wil Microsoft er voor zorgen dat Windows 8-apparaten tegen de zomer een stukje goedkoper zijn. In de zomer worden er traditioneel veel apparaten aan studenten verkocht vanwege hetback-to-school-seizoen. Microsoft heeft in het verleden nooit zulke kortingen gehanteerd.

Techzine

Published On: 08-03-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht