Microsoft start naar verluidt begin juni met zijn Upgrade-programma voor Windows 8, tegelijk met de introductie van de release candidate. Kopers van Windows 7-systemen zouden voor een meerprijs kunnen upgraden naar Windows 8 Pro.

Het upgradeprogramma voor Windows 8 begint volgens bronnen van CNet op 2 juni en zou duren tot januari 2013. Begin juni zou ook de release candidate van Windows 8 moeten uitkomen. Het programma stelt kopers van desktop- en laptopsystemen met Windows 7 in staat om te upgraden naar Windows 8, zonder de volle mep te betalen voor het besturingssysteem. Windows 7 Starter komt niet in aanmerking voor een upgrade, de overige versies wel.

Consumenten krijgen alleen de mogelijkheid om naar Windows 8 Pro over te stappen. Dit is de versie voor de professionelere gebruiker, die ondersteuning heeft voor BitLocker, booten vanaf een vhd, client hyper-v, domeinen, bestandssysteem-encryptie, group policy en de host-modus van Remote Desktop. Microsoft zal de upgrade niet gratis verstrekken, maar een nog onbekend bedrag in rekening brengen voor de mogelijkheid. 

Tweakers.net

Published On: 11-05-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht