Microsoft laat pc-fabrikanten weten dat het stopt met de distributie van een vooraf geïnstalleerde, gestripte versie van Office 2010.

Het bedrijf zal vanaf nu een nieuwe OEM Preinstallation Kit (OPK) beschikbaar stellen, waarmee pc-bouwers nieuwe toestellen uitrusten met de laatste versie van Windows. Deze “Office 2010 Transition OPK” verwijdert Office Starter 2010, al belooft het bedrijf dat de huidige gebruikers van het gratis pakket hun software gewoon kunnen blijven gebruiken.

“De website voor OEM-partners om Starter-licenties te bestellen is onklaar gemaakt en alle links naar de OPK-pagina’s zijn offline gehaald”, zei een anoniem contact.

Met de introductie van Office 2010 lanceerde de softwaremaker ook een gestripte gratis versie van het kantoorpakket, feitelijk een beperkte versie van Word en Excel om eenvoudige documenten te bekijken en bewerken. Office Starter 2010 bevatte advertenties en was bedoeld als lokkertje om meer klanten te trekken voor betalende versies.

Met de komst van Office 2013, waarvan deze zomer de eerste bètaversie wordt verwacht, wil Microsoft de basisversie van Office echter vervangen doorwebapplicaties. Hoewel al veel visuele informatie is uitgelekt over deze online versies van de populaire kantoorsoftware, is het nog niet duidelijk wat voor extra functionaliteit Microsoft zal toevoegen aan zijn nieuwe apps.

Zdnet

Published On: 22-06-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht