Microsoft gaat in maart stoppen met de ondersteuning van de dienst Kamers in Windows Phone. Met die dienst konden gebruikers van Windows Phone samen chatten, gezamenlijke notities bijhouden en een gezamenlijke agenda hanteren. De dienst bestaat sinds eind 2012.

Microsoft heeft het in maart stopzetten van de dienst kenbaar gemaakt in een e-mail aan gebruikers. Gebruikers van Windows Phone 8 en 8.1 kunnen de gegevens die ze opgeslagen hebben in de 'Kamers' blijven raadplegen, maar het aanmaken van nieuwe data zal niet meer mogelijk zijn.

Kamers kwam in Windows Phone met de release van Windows Phone 8 in oktober 2012. De software zit in de Personen-hub. Microsoft zegt dat Kamers plaats moet maken, omdat het ruimte maakt voor andere features in het aankomende Windows 10. Het is onbekend hoeveel gebruikers Microsoft heeft met Kamers. De feature werkt alleen op Windows Phone, waardoor naar schatting slechts enkele procenten van de Nederlandse en Belgische smartphonegebruikers de functie kunnen gebruiken.

Tweakers.net

Published On: 19-02-15|Categories: nieuws|

Deel dit bericht