Oplichters die zich als medewerkers van Microsoft voordoen en mensen thuis bellen dat er een probleem met de computer is worden steeds brutaler, waarbij de scammers zich niet alleen meer op consumenten richten, maar het ook op bedrijven hebben voorzien. Dat laat Microsoft weten.

De scam volgt een vast patroon waarbij mensen worden gebeld door iemand die zich als Microsoftmedewerker voordoet. De man of vrouw vertelt dat er een virus of ander probleem op de computer aanwezig is en kan worden opgelost. Hiervoor moeten slachtoffers vaak software installeren waardoor de oplichters controle over de computer krijgen. Het doel van de scam is om slachtoffers voor de aangeboden "diensten" te laten betalen.

Hoewel de scam al enige jaren gaande is lijkt die niet af te nemen, zo stelt Microsofts Kirsten Kliphouse. Steeds vaker zou Microsoft van de eigen helpdesk te horen krijgen, alsmede van vrienden en familie, dat de oplichters juist steeds brutaler worden en naast individuen nu ook bedrijven bellen.

"Het is schandalig dat ze misbruik van jouw vertrouwen in Microsoft maken om je geld te kunnen stelen. Het is immoreel, respectloos en zeker strafbaar", aldus Kliphouse. Ze wijst consumenten op deze waarschuwing van Microsoft waarin wordt uitgelegd hoe mensen kunnen voorkomen dat ze het slachtoffer van een telefoonscammer worden.

security.nl

Published On: 06-05-14|Categories: nieuws|

Deel dit bericht