Microsoft schrapt zijn tv-internetdienst MSN TV (geboren en gekocht als WebTV, respectievelijk in 1996 en 1997). De gerelateerde inbeldienst voor internettoegang gaat er ook uit.

Het einde voor de dienst om te websurfen en e-mailen op een televisietoestel komt op 30 september dit jaar. De ooit vooruitstrevende technologie om internet toegankelijk te maken voor de massa is voorbijgestreefd. Het is in 1997 gekocht voor 425 miljoen dollar. Sommige elementen van WebTV, wat ook mediacenterfuncties biedt, zijn lang geleden al opgenomen in Microsofts gameconsole Xbox (waarvan binnenkort de derde generatie uitkomt).

Nieuwe mensen 'online'

"WebTV (later MSN TV genoemd) is in 1996 begonnen met het doel om nieuwe mensen 'online' te brengen en om diegenen die al online waren een makkelijke manier te geven voor internettoegang vanuit het comfort van hun huis", schrijft Microsoft in de FAQ over het beëindigen van de dienst. Terwijl de aanbieder het decoderkastje en de achterliggende dienst wel heeft doorontwikkeld, is het jaren geleden al in verval geraakt.

Microsoft zelf wijst naar het adembenemende tempo waarin het web zich blijft ontwikkelen. Er zijn tegenwoordig "vele nieuwe manieren"voor toegang tot het internet. Een afstandbediening, draadloos toetsenbord en decoder aan de tv zijn niet meer nodig. Microsoft raadt gebruikers aan hun online opgeslagen foto's te migreren naar cloudopslagdienst SkyDrive. Bestaande mailadressen blijven bewaard en zijn voortaan te gebruiken via Hotmail.com.

Inbellen met analoge modems

Naast MSN TV komt er ook een einde aan de gerelateerde MSN Dial-up dienst, om met analoge modems in te bellen voor internettoegang. Daar stopt Microsoft op 31 december mee voor zijn TV-klanten. Betalende gebruikers van MSN TV 2 krijgen nu een aanbod om over te stappen op MSN-breedband, waarbij ze de eerste zes maanden gratis krijgen. Overigens gaat de MSN-inbeldienst an sich er niet uit, alleen voor MSN TV-klanten.

""

Webwereld.nl

Published On: 10-07-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht