Microsoft heeft 100 miljoen licenties voor Windows 8 verkocht en gebruikers hebben inmiddels 250 miljoen apps gedownload uit de Windows Store, zo maakt het bedrijf bekend. Microsoft maakt binnenkort meer bekend over grote update van het OS, die vermoedelijk versie 8.1 wordt.

Onder het aantal van 100 miljoen verkochte licenties vallen zowel de verkopen van nieuwe tablets en pc's als upgrades naar Windows 8, zei Tami Reller, hoofd van de marketing- en financiële divisie bij Microsoft, In januari van dit jaar maakte Microsoft bekend 60 miljoen Windows 8-licenties geleverd te hebben sinds de introductie van het besturingssysteem, in oktober vorig jaar. De groei lijkt dus afgeremd te zijn.

Ter vergelijking: in het halfjaar na de introductie van Windows 7 werden eveneens 100 miljoen licenties van dat OS verkocht, waarmee het destijds de best verkopende Windows-versie tot dan toe was. Microsoft heeft in totaal meer dan 600 miljoen licenties verkocht van Windows 7. Apple verkocht in de afgelopen kwartalen opgeteld ongeveer rond 10 miljoen Macs. In diezelfde periode zijn vermoedelijk meer dan 200 miljoen apparaten met Android geactiveerd.

Daarnaast gaf Reller een update over de apps in de Windows Store. Volgens haar zijn er inmiddels 250 miljoen apps gedownload in de afgelopen zes maanden en is de hoeveelheid apps die beschikbaar is verzesvoudigd ten opzichte van het aanbod in oktober vorig jaar, toen Windows Store opende.

Reller ging ook in op de komst van Blue, dat vermoedelijk Windows 8.1 zal heten. Ze gaf geen details, maar wel zei ze dat Microsoft met Blue voortbouwt op het leveren van Windows 8 voor de nieuwe generatie tablets en pc's en voor een breed spectrum van systemen wat betreft formfactors, beeldschermen, accuduur en prestaties. "Ook is Blue een mogelijkheid voor ons om op de feedback van klanten te reageren die we sinds de introductie van Windows 8 en Windows RT gekregen hebben." De opmerkingen lijken een hint naar de informatie uit geruchten, dat Blue voor de terugkeer van de startknop en de mogelijkheid om met de traditionele desktopomgeving op te starten gaat zorgen.

Reller bevestigt dat er Windows 8-tablets met kleinere schermformaten op komst zijn. Nog voor de komst van Blue zouden die tablets, met schermdiagonalen rond 7 à 8 inch moeten verschijnen. Momenteel zijn er nog geen dergelijk kleine tablets met Windows RT of Windows 8. Daarnaast zei de topvrouw bij Microsoft dat Blue ondersteuning voor Intels komende Haswell-processor en nieuwe soc's van Qualcomm en Nvidia naar Windows 8 en Windows RT gaat brengen. Microsoft zal de prijzen van de update en verdere details voor eind mei bekendmaken. Dat is nog voor komende evenementen in juni, zoals Microsoft Build en TechEd, zijn.

Tweakers.net

Published On: 07-05-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht