Microsoft heeft dinsdag iCloud-ondersteuning toegevoegd aan Office voor iOS. Daarmee kunnen gebruikers van de mobiele kantoorapps voortaan documenten openen, bewerken en opslaan in Apples onlineopslagdienst. Eerder voegde Microsoft al Dropbox-ondersteuning toe.

Dankzij de updates kunnen iPhone- en iPad-gebruikers voortaan bestanden in iCloud selecteren en openen met bijvoorbeeld Word, Excel of Powerpoint. Dit betekent dat zij niet zijn verplicht om Microsofts concurrerende dienst OneDrive te gebruiken. Microsoft zegt bovendien dat iCloud-ondersteuning ook zal worden uitgerold naar Windows 10 en naar de Office for Android-apps.

Microsoft meldde maandag verder dat het externe bedrijven toestaat om Office Online te integreren in hun clouddiensten. Dit betekent dat Officedocumenten in die toepassingen zijn te openen en te bewerken. Diensten als Box, Citrix en Salesforce werken volgens Microsoft al aan zulke mogelijkheden.

De ondersteuning van iCloud volgt nadat Microsoft eind vorig jaar al duidelijk maakte Dropbox te zullen integreren in Office, naast zijn eigen OneDrive-dienst. In ruil daarvoor zei Dropbox juist Office te integreren in zijn mobiele apps. Die samenwerking viel meteen op, omdat Microsoft en Dropbox concurrenten zijn op het gebied van bestandsopslag.

Tweakers.net

Published On: 18-02-15|Categories: nieuws|

Deel dit bericht