In een herhaling van de omstreden 'feitencampagne' over Internet Explorer waarschuwt Microsoft op een website dat Chrome en Firefox onveilig zijn.

De promosite 'Your browser matters' geeft webbrowsers een score voor diverse beveiligingseigenschappen. Microsofts eigen Internet Explorer scoort de maximale 4 punten, Chrome blijft steken op 2,5 en Firefox haalt slechts 2 punten. Microsoft
lijkt browsers als Safari en Opera te negeren.

Malwareblokkade
Chrome en Firefox schieten volgens Microsofts vergelijkingssite vooral tekort wat betreft het blokkeren van malafide websites en expliciet waarschuwen voor kwaadaardige downloads. Het is niet duidelijk wat de criteria zijn voor de puntentelling. Chrome heeft bijvoorbeeld wel degelijk automatische blokkering voor malafide websites, zodra die eenmaal bekend zijn. Microsoft geeft wel een uitleg van de testmethode (PDF).

Deze aanprijzing van IE9 doet sterk denken aan eerdere marketingcampagnes van de IE- en Windows-producent. In 2009 is er voor IE8 al de 'Get the facts'-vergelijking opgezet.

'IE de beste'
Ook daarbij kwam IE als beste uit de bus. Dat was niet alleen qua beveilgingsfuncties, maar ook qua ondersteuning voor webstandaarden, aldus IE-maker Microsoft zelf. Ook toen werden Safari en Opera buiten beschouwing gelaten. Begin vorig jaar heeft Microsoft nog gewaarschuwd dat pc's onveiliger worden door overstappen naar een andere browser.

Webwereld

Published On: 13-10-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht