Microsoft werkt volgens geruchten aan een eigen smartphone met Windows Phone 8. Het bedrijf zou samenwerken met een hardwarepartner en al testen uitvoeren met de smartphone. Mogelijk komt het eerste resultaat begin 2013 uit.

De eerste berichten over de komst van Microsoft-smartphones verschenen maandag in de China Times. Microsoft zou de afgelopen vier maanden hebben samengewerkt met een niet nader genoemde hardwarepartner en begin 2013 zou de release plaatsvinden. Het concern zou het toestel onder de Surface-merknaam willen uitbrengen.

De site Windows Phone was aanvankelijk sceptisch maar kreeg het gerucht bevestigd van zijn eigen bronnen.  Die stelden dat de smartphone al gereed is en getest wordt binnen Microsoft. Ook Boy Genius Report kreeg vergelijkbare informatie: de ontwikkeling van de smartphone zou zich in de laatste fase bevinden en de introductie zou in de komende maanden te verwachten zijn. Details over de smartphone zijn er verder nog niet. 

Half juni baarde Microsoft opzien met de aankondiging van zijn zelf ontwikkelde Surface-tablets. Enkele fabrikanten lieten daarop hun ongenoegen blijken over de stap van Microsoft om met zijn eigen partners te concurreren.

"Conceptafbeelding

 

 

Tweakers

Published On: 03-10-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht