Microsoft werkt aan een fix voor de problemen die gebruikers van de Chrome-browser ervaren na het doorvoeren van de Windows 10 April 2018 Update. Veel gebruikers klagen dat hun systeem op momenten niet meer reageert sinds de update.
Niet alleen bij het gebruik van Chrome kan het systeem ‘bevriezen’ maar ook andere bij apps, waarbij Microsoft expliciet verwijst naar het commando om de assistent Cortana op te roepen. Microsoft geeft aan bekend te zijn met de problemen en er naar te streven bij de updateronde van 8 mei een fix gereed te hebben.
Microsoft stelt voor dat gebruikers in de tussentijd via een omweg de problemen het hoofd kunnen bieden. Desktopgebruikers kunnen de toetscombinatie Windows-key + Ctrl + Shift + B gebruiken om het systeem weer responsief te maken. Tabletgebruikers kunnen de knoppen voor volume-omhoog en volume-omlaag drie keer binnen twee seconden indrukken en laptopgebruikers kunnen hun scherm dichtklappen en weer open doen.
Woensdag maakten Windows 10-gebruikers melding van de vastlopers, onder andere via Reddit. Er zijn meer gebruikers die problemen ervaren nadat ze hun systeem een update hebben gegeven naar Windows 10 April 2018. Zo klagen bezitters van Alienware-laptops op onder andere TenForums dat ze de foutmelding ‘Hybrid laptop with Discrete GPU Connected to Display’-foutmelding krijgen. Ook het bestaan van dit probleem heeft de aandacht van Microsoft en Alienware. Dit doet zich voor bij de Alienware 13 R3, 15 R3, 15 R4, 17 R4 en 17 R5.
Microsoft geeft gebruikers sinds afgelopen dinsdag de mogelijkheid handmatig te upgraden naar Windows 10 April 2018 Update. De ontwikkelaar start de gefaseerde uitrol officieel vanaf 8 mei.

Published On: 04-05-18|Categories: nieuws|

Deel dit bericht