Microsoft werkt aan een nieuwe persoonlijke assistent voor op het werk. Het programma zou zijn bedoeld voor Windows Phone en Microsoft zou het intern al aan het testen zijn, werd vrijdag duidelijk.

Het programma heet 'Work Assistant' en is als prototype in de Windows Phone Store verschenen. Volgens de doorgaans goed ingelichte Microsoft-watcher Mary Jo Foley van ZDNet helpt de assistent Windows Phone-gebruikers met het uitvoeren van zakelijke taken. Het is alleen niet duidelijk om welke het gaat.

Uit informatie van de Microsoft-watcher komt naar voren dat een aparte softwaretak van Microsoft aan de assistent werkt. Bij die ontwikkeling zou ook oprichter Bill Gates zijn betrokken. Hij meldde recent op Reddit dat hij aan een 'persoonlijke agent' werkt.

Microsoft werkt al een tijd aan de persoonlijke assistent, die volgens Jo Foley mogelijk Cortana-functionaliteit naar Office-apps brengt. De app werkt alleen op Windows Phone 8.1 en hoger en vraagt in ieder geval toegang tot zaken als de agenda en contacten.

Tweakers.net

Published On: 09-02-15|Categories: nieuws|

Deel dit bericht