Microsoft experimenteert met een 'holodesk' waarmee driedimensionale virtuele objecten met de hand verplaatst kunnen worden. Gebruikers kunnen blokken stapelen of jongleren met virtuele ballen.

Holodesk is een onderzoeksproject van de Sensors and Devices Group van Microsoft Research Cambridge. Met de Holodesk is het mogelijk om 3D-objecten met de hand te manipuleren. Microsoft-blogger Steve Clayton, die nieuwe ontwikkelingen binnen het bedrijf bijhoudt op Next at Microsoft, stelt dat de techniek in de toekomst wellicht gebruikt kan worden voor bordspellen of videotelefonie.

Kinect camera

Holodesk maakt gebruik van een Kinect-camera om gebruikers de illusie te geven dat ze echt in de weer zijn met 3D-beelden, omschrijft Microsoft Research de techniek. Het is ook mogelijk om echte objecten te combineren met virtuele. Gebruikers kunnen ook vanaf een andere locatie het speelveld manipuleren, bijvoorbeeld voor een virtueel potje schaak op afstand.

"Voor de goede orde, de Holodesk is niet het enige 3D-interactie experiment", schrijft Clayton. Maar het gebruik van zogenaamde beam-splitters en een graphic processing algorithm maakt volgens hem het verschil.

www.webwereld.nl

Published On: 21-10-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht