Microsoft heeft in een brief aan een Amerikaanse rechtbank gepleit voor een versoepeling van de bewijsplicht wat betreft de verdediging van patenten.

Dat meldt Cnet die de brief in handen heeft.

Het schrijven van Microsoft gaat vooraf aan de laatste fase van een rechtszaak tussen de techgigant en i4i, een klein Canadees bedrijfje.
 

200 miljoen
I4i klaagde Microsoft in 2007 aan vanwege patentschending en eist 200 miljoen dollar van Microsoft. Een rechter gaf i4i eerder gelijk, maar Microsoft ging in beroep.

Nu pleit het Microsoft ervoor dat rechtbanken niet langer ‘duidelijk en overtuigend’ bewijs vragen om er zeker van te zijn dat patenten, goedgekeurd door het Amerikaanse patentbureau, rechtmatig zijn.

Een eventuele omslag in het beleid van de rechtbank zou positief uit kunnen pakken voor Microsoft omdat het bedrijf dan met minder bewijs hoeft te komen om aan te tonen dat het de juiste patenten bezit.

Gevolgen
De techwereld volgt de rechtszaak op de voet omdat een uitspraak in het voordeel van i4i kan betekenen dat veel meer kleine techbedrijfjes grote spelers aan gaan pakken. Onder meer Google, Apple, HP en Facebook lieten eerder al weten Microsoft te steunen.

“De argumenten van i4i zijn gebaseerd op een verstoord beeld van de manier waarop het Amerikaanse patentbureau zaken beoordeelt en herbeoordeelt”, schrijft Microsoft nu. De zaak gaat om een techniek die Microsoft gebruikt in Word.

Verkoopverbod
Vanaf 11 januari 2010 mocht het softwarebedrijf zijn tekstverwerker niet meer verkopen in de Verenigde Staten vanwege de patentschending. Microsoft ontwikkelde toen snel een versie van het programma zonder de specifieke techniek.

Microsoft claimt dat de techniek slechts weinig gebruikt wordt en voor hen niet belangrijk is. Voor i4i is het echter een zeer belangrijk product.

Nu

Published On: 08-04-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht