Windows 8 is nog maar iets meer dan een maand gelanceerd, of Microsoft trekt de aandacht al naar de volgende generatie van het besturingssysteem. Windows 8 heeft inmiddels meer dan 40 miljoen licenties verkocht en lijkt daarmee redelijk succesvol alhoewel fabrikanten hier aan twijfelen. Het is geen verrassing dat Microsoft al aan een opvolger werkt.

Volgens The Verge is Windows Blue meer dan een Service Pack-achtige update voor Windows 8. De site stelt dat het Microsoft's eerste aanzet is om Windows 8 en Windows Phone 8 samen te brengen alsmede een gezamenlijke jaarlijkse besturingssysteem-update te verwezenlijken. Voor Windows 8 betekent dit dat de update, die halverwege 2013 gelanceerd zou worden, een aantal nieuwe veranderingen in de gebruikersinterface met zich mee zal brengen. Verder zullen er ook een aantal aanpassing in het gehele platform gedaan worden en zal de prijs wijzigen.

Qua gebruikersinterface zouden we de startscherm-functionaliteiten van Windows Phone 8 terug kunnen gaan zien in Windows 8, zo wordt verwacht dat de tegels in het startscherm meer opties krijgen voor het vergroten en verkleinen ervan en komt er een breder scala aan kleur- en achtergrondpersonalisering.

Windows Blue zou voor een laag bedrag aangeschaft kunnen worden, het zou zelfs zo kunnen zijn dat de update geheel gratis geleverd zal worden, bij wijze van stimulans zodat iedereen zal upgraden. The Verge stelt verder dat met de komst van Windows Blue ook een nieuwe SDK geleverd zal worden en dat Microsoft vanaf dat moment geen nieuwe Windows 8-applicaties zal aannemen, dit om ontwikkelaars te pushen om over te schakelen naar Windows Blue.

Techzine.nl

Published On: 29-11-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht