Microsoft heeft een patent ingediend voor een aanraakscherm dat van vorm kan veranderen. Hiermee wil het softwarebedrijf structuur op afbeeldingen voelbaar maken voor consumenten.

Dat meldt de website New Scientist op basis van een patent. Het patent stelt een aanraakscherm voor van een plastic dat tijdelijk van vorm kan veranderen. Met dit idee gaat Microsoft verder dan bestaande ‘tactiele’ technologie. Tactiele technologie bestaat grotendeels in touchscreens op apparaten als smartphones. Het apparaat is dan in staat drukverschillen te meten en dit om te zetten naar een commando van de gebruiker.

Controle
Door het patent van Microsoft geeft het scherm meer controle voor de gebruiker, omdat deze met meer precisie kan navigeren en opdrachten kan uitvoeren. Met deze techniek zouden touchscreen-toetsenborden voorzien kunnen worden van een voelbare rand per toets, zodat het gevoel van een echt toetsenbord gesimuleerd wordt.

Bedenker van de techniek, Erez Kikin-Gil, stelt echter dat het patent niet bedoeld is voor smartphones of tablets. De techniek is bedacht voor grotere objecten zoals Surface, Microsoft’s touch-computer die te besturen is met handgebaren.
nu.nl

Published On: 30-11-10|Categories: nieuws|

Deel dit bericht