Microsoft overweegt internetbedrijf Yahoo over te nemen. Een eventuele overnamepoging zou de tweede zijn in de geschiedenis van het bedrijf.

Een anonieme bron onthult tegenover Reuters dat er binnen Microsoft gesproken wordt over het kopen van Yahoo. Het noodlijdende bedrijf staat open voor een overname en verschillende partijen hebben inmiddels interesse getoond.

Microsoft voegt zich volgens de bron bij de geïnteresseerden waar onder meer ook de Chinese internetgigant Alibaba en het Russische technologisch investeringsbedrijf DST Global bij horen.

20 miljard

De marktwaarde van Yahoo ligt volgens investeerders momenteel op zo;n 20 miljard dollar. In 2008 deed Microsoft al een overnamebod van 47 miljard dollar maar zag uiteindelijk toch zelf af van de aankoop.

Na de berichtgeving over een mogelijke overname steeg de waarde van het aandeel van Yahoo met ruim 10 procent. Aandelen Microsoft werden 2,2 procent meer waard.

Partner

De bron weet ook nog te melden dat Microsoft mogelijk op zoek gaat naar een partner om de overname te realiseren. Intern zou overigens ook nog protest bestaan tegen de overname omdat de groeimogelijkheden volgens critici beperkt zijn.

Yahoo weet al tijden geen waardestijging meer te realiseren. Bovendien vielen de meest recente kwartaalcijfers tegen.

Webwereld

Published On: 06-10-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht