Microsoft doet er veel aan om één van diens meest succesvolle producten uit het verleden zoveel mogelijk in diskrediet te brengen. Vandaag doet de softwaregigant er een schepje bovenop, door te stellen dat Windows XP hét gevaar van 2014 is.

Op 8 april stopt Microsoft met de ondersteuning van Windows XP, dat op dat moment inmiddels al meer dan dertien jaar in omloop is. Dat betekent dat kwaadwillenden bij de vondst van nieuwe kwetsbaarheden vrij spel hebben om deze uit te buiten, want Microsoft zal de gaten in de beveiliging niet langer wegpoetsen.

Dat is dan ook een reden voor Microsoft om zelf opnieuw te stellen dat Windows XP een groot gevaar vormt. "De technologie in Windows XP stamt nog uit de vorige eeuw en is niet opgewassen tegen de moderne veiligheidsstandaard. Meer en meer systemen zullen slachtoffer worden van malware en virussen," meldt Microsoft in een blogbericht. De oplossing is volgens Microsoft eenvoudig; upgraden naar Windows 7 of Windows 8.

Momenteel zijn er wereldwijd gezien nog honderden miljoenen systemen die op Windows XP draaien, volgens de meest recente cijfers draait het om maar liefst 34 procent van alle computers. In China draait nog meer dan de helft van de systemen op Windows XP, er werd vanuit die hoek dan ook verzocht om verlenging van de ondersteuningsperiode.

Techzine

Published On: 17-12-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht