Vorige week werd al aangekondigd dat Microsoft de beveiliging van haar diensten aan wil gaan scherpen. Gisteren onthulde de softwaregigant plannen om gebruikers van een Microsoft-account extra beveiliging te bieden.

Naar aanleiding van het in de openbaarheid komen van de werkwijze van de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA, heeft Microsoft aangegeven dat ze haar online diensten van een extra beveiliging zal gaan voorzien. Hierbij valt te denken aan een extra versleuteling van verstuurde gegevens van en naar de Microsoft-servers.

Gisteren vermeldde Microsoft op haar officiële blog dat ze gebruikers met een Microsoft-account meer online veiligheid willen bieden. Een dergelijk account is noodzakelijk voor het inloggen op een Windows 8-PC, een Windows Phone-apparaat en bij enkele online diensten zoals Outlook.com, SkyDrive en Xbox Live.

Door de toevoeging kan de gebruiker inzicht krijgen in de recentelijke activiteit van de Microsoft-account. Door middel van een Dit was ik niet-knop krijgt de gebruiker hulp om de account beter te beschermen. Ook kan de gebruiker die een tweestaps-verificatie heeft ingesteld voor het inloggen een herstelcode opvragen. Deze kan worden ingevoerd indien het toestel, waarmee de tweestaps-verificatie kan plaatsvinden, kwijtgeraakt of gestolen is.

Tevens kan worden aangegeven via welk medium notificaties van de Microsoft-account worden verzonden. De extra beveiligingslaag zal gedurende de komende dagen worden uitgerold.

www.techzine.nl

Published On: 10-12-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht