Een op de tien computers die verbindt met het web is zeker een Mac, zo blijkt uit gegevens van meerdere analysebureaus. Waar komt die groei vandaan?
Mijlpaal
Volgens StatCounter bijvoorbeeld, kwam macOS afgelopen maand op 12,4 procent van het wereldwijde verkeer uit. Het Ierse bedrijf zet het marktaandeel van Mac overigens al heel lang op meer dan tien procent. Vorig jaar om dezelfde tijd, toen NetApplications het aandeel rond de 6 á 7 procent zette, ging het volgens StatCounter al om 11,7 procent.
Twee jaar geleden zat StatCounter ook nog onder de tien procent met OS X. Hoe het ook zij, alle marktvorsers laten een verdere groei zien en het staat nu buiten kijf dat een op de tien computers een Mac is. Dat Mac na 34 jaar deze mijlpaal zeker heeft bereikt is een opvallend punt in de strijd van Apple om Windows in te halen, zegt analist Bob O’Donnell van TECHnalysis Research.
Zelf apparaten kiezen
“Deels heeft de groei te maken met BYOD”, zegt de analist, verwijzend naar de trend van privé-apparaten die bedrijfsmatig worden gebruikt. “De afgelopen jaren hebben bedrijven meer toegestaan dat werknemers hun eigen apparaten kiezen. Ik vermoed dat je het effect daarvan merkt in de huidige groei.”

Published On: 14-03-18|Categories: nieuws|

Deel dit bericht