Er is een optie gevonden in Windows 8.1, codenaam Windows Blue, die mogelijk direct starten naar het bureaublad mogelijk maakt. Gebruikers hoeven dan niet meer langs het Startscherm.

Toen Windows 8 eind 2012 gelanceerd werd door Microsoft waren veel gebruikers niet blij met de touchinterface op hun desktop. Een van de ergernissen was dat gebruikers zonder aanraakscherm altijd langs het startscherm moesten met de grote tegels en Metro-apps en niet direct het bureaublad kunnen starten. Al snel doken tools op om de zogenaamde boot-naar-desktop wel mogelijk te maken, zoals Start8 dat zelfs het hele menu Start uit Windows 7 en eerder namaakt.

Een Russische website genaamd microsoftportal.net doet nu de ontdekking dat Microsoft mogelijk de gebeden van de gebruikers gaat verhoren. In build 9364 van Windows 8.1 in het bestand twinui.dll is een regel code gevonden waarin staat 'twinui-CanSuppressStartScreen'. Mogelijk biedt deze optie de mogelijkheid om direct naar het bureaublad te booten en het Startscherm over te slaan.

Windows 8.1 of Windows Blue is de volgende versie van Windows, waarvan eerder al een build uitlekte. Microsoft wil naar verwachting elk jaar zijn producten gaan vernieuwen, waaronder naast Windows ook bijvoorbeeld Internet Explorer, Windows Phone en Windows Live. De nieuwe Windows-versie lijkt voor de aankomende feestdagen op de planning te staan.

techzine.nl

Published On: 15-04-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht