Mozilla heeft de nieuwste versie van zijn browser Firefox bijna klaar. Wanneer zich geen grote bugs meer aandienen, komt de definitieve versie binnen enkele weken. 

De release candidate van Firefox 4 komt in de week dat Microsoft zijn Internet Explorer 9-browser uit de bètatestfase heeft gehaald. Beide browsers zijn soberder in vormgeving en gebouwd op snelheid.

Mozilla claimt voor Firefox 4 een zesvoudige snelheidsverbetering ten opzichte van de huidige versie 3.6. Verder heeft de release candidate net als IE9 een 'do not track'-knop waarmee de websurfer kan aangeven niet gediend te zijn van het opslaan van surfgegevens voor het tonen van gerichte advertenties.

Synchronisatie-opties uitgebreid
In Firefox 4 is de Home-button verhuisd naar de uiterste rechterbovenhoek. Ook is het mogelijk speciale app-tabs aan te maken voor webapplicaties die veel worden gebruikt. Verder kan de browser persoonlijke instellingen als 'geschiedenis', 'favorieten', openstaande tabs en opgeslagen inloggegevens synchroniseren tussen verschillende pc's, maar ook met Android-telefoons en de Nokia N900.

Mozilla is van plan dit jaar zeker drie nieuwe hoofdversies uit te brengen van de Firefox-browser.

Automatiseringgids

Published On: 17-03-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht