Hoewel morgen pas de officiële lancering plaatsvindt van de nieuwste versie van Firefox, versie 5, is deze vandaag al beschikbaar via de FTP-server van Mozilla.

Ondanks dat Mozilla Firefox 4 pas enkele maanden geleden is geïntroduceerd, maakte Mozilla direct na de introductie bekend dat het de updatecyclus wil versnellen. Daarom is het aantal veranderingen in de nieuwste versie zeer beperkt. Mozilla Firefox 5 biedt ondersteuning voor CSS-animaties, heeft de 'Do Not Track'-knop op een andere plek gezet zodat het beter opvalt en biedt het betere ondersteuning voor canvas, Javascript en HTML5.

Ook de netwerkprestaties zijn verbeterd bij Mozilla Firefox 5 en de browser kan zelfs internetpagina's sneller inladen door HTTP-requests te optimaliseren. De browser selecteert automatisch de snelste openstaande connectionstream met een webserver. De klacht dat Mozilla Firefox 4 te veel beslag legde op het werkgeheugen is ook aangepakt.

In de Techzine-downloadssectie kan je Firefox 5 nu al downloaden voor Windows, Mac OS X en Linux. De opvolgers, Mozilla Firefox 6 en 7, staan voor later dit jaar gepland. Mozilla Firefox wordt goed gebruikt door Nederlandse internetgebruikers. Internet Explorer is veruit de populairste browser in ons land met een marktaandeel van ruim 60 procent. Mozilla Firefox komt op de tweede plaats.

Update 16:51: eerder werd onterecht de suggestie gewekt dat Mozilla Firefox 5.0 gelekt zou zijn. Niets is echter minder waar, Mozilla heeft deze release zelf naar de FTP-server geüpload.

Techzine

Published On: 23-06-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht