De iPad wordt flink gebruikt door Nederlanders. De Apple-tablet is goed voor 35 procent van het mobiele internetbezoek in Nederland, het hoogste percentage ter wereld.

De enorme populariteit van de iPad onder Nederlanders blijkt uit onderzoek door marktmeter comScore. Daarbij is in 14 landen het webverkeer gemeten dat niet afkomstig is van pc's. Onder de tablets is de iPad met 89 procent van het verkeer heer en meester. Bij de smartphones loopt Apple's iPhone ook flink voorop. In de categorie 'overige apparaten' is de iPod Touch in de meeste landen de aanvoerder.

Nederland uitgelicht
Nederland loopt wereldwijd voorop met het iPad-gebruik voor websitebezoek. De gemeten 35 procent ligt nog boven de 33,5 procent van Canada. Dat land is in het oorspronkelijke rapport van comScore de lijstaanvoerder, want Nederland wordt daarin niet apart genoemd. De cijfers voor Nederland zijn uitgelicht op verzoek van zakelijke nieuwssite Z24.

Onder alleen tablets heeft de iPad in Nederland een aandeel van 99,4 procent. Wereldwijd ligt dat op 95 procent. De iPhone is in Nederland het tweede meestgebruikte mobiele apparaat voor websurfen. Die Apple-smartphone is goed voor 28 procent van het mobiele webverkeer. Android zit in Nederland op 20 procent.

iPhone is nog groter
Apple's mobiele besturingssysteem iOS, dat draait op zowel de iPad als de iPhone en ook de iPod Touch, is in Nederland goed voor 70 procent van het internetbezoek vanaf mobiele apparaten. Android, op tablets en smartphones, haalt 22 procent. iOS is alleen in Duitsland groter; daar heeft het een aandeel van 72,9 procent op de mobiele markt. In de Verenigde Staten zit iOS op slechts 53,1 procent.

De iPad loopt qua aandeel onder de mobiele apparaten gemiddeld genomen nog wel achter op de iPhone. In landen als Frankrijk, Spanje, Groot-Brittannië en Duitsland is die achterstand klein. In landen als Japan, Chili, Singapore en Australië is de iPad relatief weinig gebruikt voor mobiel websitebezoek. Opvallende uitzondering is Brazilië, waar de iPad meer dient voor websurfen dan de iPhone.

Webwereld

Published On: 30-06-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht