Nederlanders zijn de actiefste Twitteraars wereldwijd. Japan en Spanje volgen op gepaste afstand.

Dat blijkt althans uit onderzoek van Semiocast. Dit bureau analyseerde 383 miljoen Twitteraccounts die voor 1 januari 2012 aangemaakt werden. De Verenigde Staten hebben met 107,7 miljoen in totaal de meeste accounts gevolgd door Brazilië met 33,3 miljoen en Japan met 29,9 miljoen.

Nederland volgt in deze lijst pas op plek 17 met zo'n 5 miljoen accounts. Daarbij zitten ook bedrijfsaccounts en eventuele inactieve accounts. Wat betreft gebruik voeren wij de internationale lijst wel aan.

Zo plaatste 33 procent van de Nederlandse accounts tussen 1 september en 30 november een bericht op Twitter. Dat ligt ruim boven het internationale gemiddelde van 27 procent. Japan is tweede met 30 procent en Spanje volgt met 29 procent.

""

Omdat veel mensen Twitter alleen gebruiken om anderen te volgen en zelf niets posten, heeft Semiocast ook gekeken naar welk percentage van de accounts het profiel wijzigde of een nieuw persoon volgde. Ook dan staat Nederland bovenaan met 52 procent tegen een gemiddelde van 48 procent.
http://www.nu.nl/internet/2729568/nederlanders-actiefste-twitteraars.html

Published On: 02-02-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht