Van alle internetgebruikers in de Europese Unie is 3 procent financieel gedupeerd door misbruik van gegevens of fraude bij een betaling. Nederlanders blijken hun computer het meest te beveiligen.

Dit blijkt uit cijfers van het Europees bureau voor de statistiek Eurostat, die maandag werden gepubliceerd. In Letland werd zelfs 8 procent van de internetters schade berokkend in de periode medio 2009 – medio 2010.

Van de internetgebruikers had in die periode gemiddeld 4 procent last van misbruik van persoonlijke informatie en privacyschendingen.

Nederland
In Nederland klaagde 6 procent daarover, een van de hoogste percentages. Bijna een derde van de Europese internetters liep een computervirus of een andere computerinfectie op.

Nederlanders blijken van alle Europeanen hun computers het meest te hebben beveiligd met speciale software (96 procent). In Letland doet niet meer dan 62 procent van de bevolking dat. Het Europees gemiddelde ligt op 84 procent.http://www.nu.nl/internet/2441014/nederlanders-beveiligen-computer-meest.html

Published On: 07-02-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht