Nederlanders gebruiken steeds vaker wifi buiten de deur, is de uitkomst van onderzoek van Telecompaper. De komst van wifi-hotspots die door providers als UPC, KPN en Ziggo worden aangeboden, spelen een rol in de groei van het wifi-gebruik in Nederland.

In mei 2011 gaf 58 procent van de ondervraagden aan nog nooit gebruikgemaakt te hebben van wifi-netwerken buiten de deur. In februari van dit jaar was dit aantal gedaald tot 29 procent, meldt Telecompaper op basis van een onderzoek onder consumenten.

Nederlandse internetgebruikers die er wel voor kiezen om regelmatig wifi van anderen te gebruiken kiezen in driekwart van de gevallen voor een versleuteld netwerk. Verder meldt Telecompaper dat gratis wifi-hotspots die door onder andere UPC, KPN en Ziggo worden aangeboden door 13 procent van de ondervraagden worden gebruikt. Dat aantal lag in mei 2011 nog op 6 procent, maar toen hadden UPC en Ziggo hun WifiSpots ook nog niet uitgerold.

Het aantal klanten dat betaalt om toegang te krijgen tot een hotspot is afgenomen: dit jaar wilde nog maar 7 procent betalen voor wifi-toegang, tegenover 11 procent in 2011. Vermoedelijk is ook dit het gevolg van de flinke toename van gratis hotspots.

tweakers.net

Published On: 21-07-14|Categories: nieuws|

Deel dit bericht