Nederlanders zijn niet erg alert op het voorkomen van identiteitsdiefstal en cybercrime. Bij winkelen en bankieren via internet verliezen veel consumenten de veiligheid van hun gegevens uit het oog.

Dat blijkt uit woensdag gepubliceerd onderzoek door IT-dienstverlener Unisys. Het merendeel van de Nederlanders (71 procent) gebruikt een simpel wachtwoord dat zij ook nog eens zelden veranderen.

Uit de tweejaarlijkse Unisys Security Index blijkt dat 57 procent van de onderzochte consumenten aangeeft het gemak van online winkelen en bankieren te verkiezen boven waarborg van de privacy.

Persoonlijke veiligheid

Unisys houdt het onderzoek over de hele wereld om bedrijven en overheden inzicht te geven in de houding van consumenten ten opzichte van nationale, financiële, internet- en persoonlijke veiligheid. Nederland is het meest relaxte land in Europa, blijkt uit de peiling.

Hoewel Nederlanders vaak laks zijn om zich te beschermen, maken ze zich het meest zorgen over identiteitsdiefstal, creditcardfraude en cybercrime. Zij nemen wel enkele maatregelen. Zo gebruikt 72 procent regelmatig antivirus software-updates en beperkt 63 procent de toegang van derden tot zijn persoonlijke informatie op socialenetwerksites.

Volgens een woordvoerder van Unisys staan Nederlanders te weinig stil bij voorzorgsmaatregelen om zichzelf te beschermen tegen diefstal van identiteit en creditcardfraude. Hij raadt consumenten aan zich hier beter in te verdiepen.

http://www.nu.nl/internet/2364926/nederlanders-laks-internet.html

Published On: 27-10-10|Categories: nieuws|

Deel dit bericht