Nederlanders zijn in Europa niet langer koploper wat betreft de tijd die inwoners online doorbrengen. Ook het aantal bezochte sites per maand neemt af.

Dat blijkt uit gegevens van onderzoeksbureau Comscore over de maand augustus. De cijfers kunnen vergeleken worden met die uit juni en maart 2011.

Waar Nederlanders verreweg het langst online waren in bovengenoemde maanden, moeten nu de inwoners van het Verenigd Koninkrijk voorgelaten worden. Nederlanders waren in augustus gemiddeld 32,8 uur online. Britten zijn nu met 34,7 uur koploper. Vlak achter Nederland staat Turkije met 32,7 uur.

Daling
Naast een stijging van het aantal online uren in Turkije en het Verenigd Koninkrijk besteden Nederlanders minder tijd op het internet. In maart lag het gemiddelde nog op 34,4 uur en in juni daalde dit cijfer naar 34,1. In augustus kwam het aantal bestede online uren dus uit op 32,8.

Ook het aantal bezochte pagina’s per gebruiker per maand nam flink af. Van ruim 3500 in maart naar ruim 3268 in juni. Dit aantal staat nu op 3181.
nu

Published On: 11-10-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht