In de update-melding van iOS 9 werd gisteren melding gemaakt van een ‘compleet nieuwe nieuws-app‘. Dat was verwarrend voor Nederlanders omdat de nieuwe toepassing aanvankelijk alleen in de Verenigde Staten, Engeland en Australië werkt.

De Nieuws-app is een flexibel configureerbare en fraai gebouwde app die een beetje aan Flipboard doet denken. Net als Apple Music werkt het met persoonlijke aanbevelingen aan de hand van je voorkeuren.

Blik op de Nieuws-app van iOS 9

Net als Apple Music laat de nieuws app je wanneer je voor het eerst begint een aantal portals, kranten en onderwerper selecteren waarin je geïnteresseerd bent. Vervolgens levert de app bij het aanroepen een speciaal voor jouw samengesteld nieuwsoverizcht onder het tabblad ‘voor jou’.

"news-app-ios9-001"
Na de selectie verschijnen 5 tabbladen in de app:

For you – Jouw persoonlijke selectie nieuws.

Favorites – De blogs, magazines en kranten die je als favoriet hebt toegevoegd bekijken.

Explore – Nieuwe nieuwsbronnen ontdekken op basis van je interesses.

Search – Zoeken naar onderwerpen, kanalen en bronnen.

Saved – Gelezen artikelen en je geschiedenis bekijken.

"news-app-ios9-002"

Tabbladen: For You – Explore – Search.

Grote publicaties zoals Wired en ESPN (Amerikaanse sportzender) hebben een compleet eigen stijl binnen de app met mooi opgemaakte artikelen en categorieën. Kleinere blogs zoals Daring Fireball (van Apple-watcher John Gruber) zijn ook in de nieuws-app te vinden, maar deze missen de mooie opmaak.

Truc: nieuws-app toch gebruiken

Hoe wij die screenshots hebben gemaakt? Met een trucje dat jij ook kunt gebruiken om de nieuws-app (tijdelijk) te gebruiken. Je kunt de regio van je iPhone tijdelijk om Verenigde Staten en de taal op Engels zetten. Dan verschijnt de app met uitsluitend Engelse nieuwsbronnen.

Regio aanpassen: Instellingen → Algemeen → Regio: Verenigde Staten

Taal aanpassen: Instellingen → Algemeen → iPhone-taal: Engels

De app zal nu verschijnen en kan gebruikt worden. Zodra je de regio weer terug naar Nederland zet, verdwijnt de nieuws-app weer.

"news-app-ios9-003"

OneMoreThing

Published On: 18-09-15|Categories: nieuws|

Deel dit bericht