Tijdens het Apple event in San Francisco heeft Apple de nieuwe 12.9″ iPad Pro aangekondigd. Volgens Tim Cook is dit de grootste vernieuwing sinds de introductie van de eerste iPad, boordevol nieuwe technologie, innovaties en het grootste scherm voor een iOS-device ooit.

Scherm en afmetingen

De iPad Pro heeft een diagonale afmeting van 12.9 inch en een scherm met 5.6 miljoen pixels, dus meer dan een Retina MacBook Pro. Met 6.9 mm dikte is de iPad Pro net iets dikker dan de iPad Air 2 die 6.1 mm telt. De nieuwste iPad weegt slechts 0,71 kg, iets zwaarder dan de eerste iPad.

"ipad-pro-afmetingen"

Prestaties

De iPad Pro is uitgerust met de A9X-processor en is daarmee 80 procent sneller dan de pc’s die het eerste halfjaar van 2015 op de markt zijn gebracht. De graphics zijn zelfs 90 procent sneller dan van diezelfde pc’s.

Apple Pencil

Waar Steve Jobs altijd tegen een stylus was – er zitten er tenslotte 10 op je handen – zijn Tim Cook en co inmiddels toch om: Apple komt nu met de Apple Pencil op de markt. Dit moet het werken op de iPad Pro nog prettiger maken. De Apple Pencil is drukgevoelig en door de speciale punt is deze tegelijkertijd te gebruiken met je vinger.

"Schermafbeelding

Smart Keyboard en Smart Connector.

Apple heeft de iPad Pro uitgerust met een fysiek toetsenbord, genaamd de Smart Keyboard. Deze lijkt qua uiterlijk op de Surface Pro. Eén van de innovaties is de Smart Connector waarmee stroom en data naar de Smart Keyboard worden geleverd.

"apple-ipad-pro-keyboard"

Productivity: Microsoft Office

Om de productiviteit op de iPad Pro te verhogen is Apple de samenwerking aangegaan met Microsoft. Zo kun je Word en Excel in splitscreen gelijktijdig naast elkaar gebruiken. Er werd niet gerept over Pages, Numbers of Keynote. Daarmee lijkt Apple toch zijn meerdere te erkennen in Microsoft als het gaat om office-software.

"ipad-pro-ms-office"

Batterij en speakers

De batterij van de nieuwe iPad gaat 10 uur mee en is uitgerust met 4 speakers.

Prijs en beschikbaarheid

De iPad Pro wordt geleverd in de 3 bekende kleuren: wit, goud en spacegray. De kostprijs start vanaf 799 dollar, de Apple pencil zal te koop zijn voor 99 dollar en de Smart Keyboard voor 169 dollar. Alle drie zijn verkrijgbaar vanaf november 2015.

OneMoreThing

Published On: 10-09-15|Categories: nieuws|

Deel dit bericht