Datalek Yahoo

Het Amerikaanse internetbedrijf Yahoo gaat deze week bevestigen dat het inderdaad is gehackt en dat de persoonlijke gegevens van honderden miljoenen gebruikers zijn buitgemaakt. Een hacker claimde dat in augustus en sindsdien onderzoekt Yahoo de zaak.

Hacker 'Peace' claimde in augustus dat het gaat om tweehonderd miljoen accounts en het lijkt erop dat Yahoo heeft ontdekt dat het om minstens zoveel accounts gaat. Een bron van techsite Recode zegt zelfs dat de zaak nog erger is dan de hacker deed voorkomen. Dat Yahoo de hack deze week gaat bevestigen, heeft Recode gehoord van bronnen rondom het bedrijf. Yahoo heeft nog niet gereageerd.

Peace claimde eerder deze zomer dat hij de accounts rond 2012 te pakken heeft gekregen en hij bood die te koop aan voor drie bitcoin, omgerekend ongeveer zestienhonderd euro. De data die aangeboden worden, bestaan uit gebruikersnamen, met md5 gehashte wachtwoorden, geboortedata en in sommige gevallen backup-e-mailadressen.

De hack komt op een precair moment. Provider Verizon kondigde deze zomer aan om de activiteiten van Yahoo over te nemen voor 4,4 miljard euro. Volgens Recode is het mogelijk dat die prijs daalt doordat Verizon Yahoo minder waard vindt door de schade die de hack heeft aangericht.

Tweakers

Comments are closed.