Firefox 4 bèta voor Android en Maemo

Mozilla heeft een eerste bèta-versie uitgebracht van zijn mobiele browser. De software kan gedownload worden voor Android en de Nokia N900. De bèta-versie zou sneller moeten werken dan voorgaande releases van 'Firefox for mobile'..

De nieuwe versie van de mobiele browser, die Mozilla nu Firefox 4 for mobile noemt, bevat de feature Layers, die scrollen, zoomen, animaties draaien en video's weergeven sneller moet maken dan in voorgaande versies. Ontwikkelaars kunnen in de bèta-release applicaties in de vorm van add-ons maken gebaseerd op html, css en javascript. Mozilla heeft voor softwaremakers een speciale webpagina gemaakt met documentatie en tools.

Daarnaast heeft Mozilla een feature toegevoegd waarmee gebruikers gemakkelijk door hun browserhistorie kunnen bladeren. Verder heeft de nieuwe versie ook ondersteuning voor multitouch; gebruikers kunnen met pinch-to-zoom in- en uitzoomen.

Eerder bracht Mozilla een alpha-versie uit van zijn mobiele browser. Daarin introduceerde de browserbouwer de Electrolysis-technologie, waarmee de browser-interface en de rendering van de webpagina worden gedraaid in afzonderlijke processen. Hierdoor zou de browser sneller kunnen reageren als er zware webpagina's worden ingeladen. Daarnaast bouwde Mozilla Firefox Sync in, waarmee gebruikers bookmarks, browserhistorie en openstaande tabs kunnen synchroniseren met de desktop-versie van de browser.

Comments are closed.