Google besluit Android N ‘Nougat’ te noemen

Google plakt de naam Nougat op Android N. De naamgeving volgt op een actie waarbij gebruikers zelf namen konden aandragen, iets wat volgens Google miljoenen keren gebeurde. Tot nu toe stond het mobiele OS alleen nog bekend als Android N.

Google maakte de naam op Twitter bekend. Zoals bij elke voorgaande versie is Android daarmee weer naar een zoetigheid vernoemd. Google bracht in maart de eerste testversie van Android N uit en half mei liet het bedrijf tijdens Google I/O weten dat gebruikers suggesties voor de naam konden aandragen. Deze actie was voor entertainmentdoeleinden en suggesties zouden niet als onderdeel van een wedstrijd beoordeeld worden, meldde het bedrijf toen. Ook al behield Google zich het recht voor om zelf een naam te kiezen had de actie desondanks als doel om tot een nieuwe naam te komen,.

Google Nederland laat nu weten dat de suggesties ook wel degelijk een rol hebben gespeeld bij de keuze en dat van de miljoen inzendingen Nougat een van de populairste was. Op internet kwam onder andere de naam Nutella vaak voorbij.

Android N volgt Marshmallow op, waarvan de naam augustus vorig jaar bekendgemaakt werd. Android N bevat onder andere een splitscreenfunctie. Daarnaast zien notificaties er anders uit en zijn die gegroepeerd per app. Google heeft verder de accubesparingsfunctie Doze gewijzigd en deze werkt nu ook als het scherm uit staat, maar het toestel in beweging is. Tenslotte is een Data Saver-functie toegevoegd aan Android N.

tweakers.net

Comments are closed.