iOS 9 laat zwakke WiFi links liggen

Een streepje is echt niet genoeg.

Je kent het wel, een matig WiFi-signaal die je gedegen 3G- of 4G-verbinding eruit klapt. Als het aan Apple ligt, behoort dit nog dit jaar tot het verleden.

De laatste bèta van Apple's iOS 9 komt namelijk met het handige Wi-Fi Assist. Hiermee kunnen iPhone- en iPad-gebruikers die kampen met een zwak WiFi-signaal voorkomen dat het apparaat automatisch overschakelt naar WiFi, dat normaal gesproken voorrang geniet. Maar hoe vaak komt het niet voor dat je 3G- of 4G-verbinding op dat moment veel sneller is?

De nieuwe Wi-Fi-functionaliteit vind je binnenkort terug in het instellingenmenu onder 'Mobiel netwerk', zo ontdekte Apple Insider. Wanneer je de assistent inschakelt, negeer je de verbinding met WiFi-netwerken die onder een bepaald niveau zitten. Nu maakt de iPhone uit zichzelf verbinding met hotspots, zelfs als deze nauwelijks binnen bereik zijn. Je kunt de functionaliteit ook uitzetten.

De eerste schetsen van iOS 9 zijn afgelopen juni gepresenteerd op Apple's ontwikkelaarsconferentie WWDC. Toen werd duidelijk dat het mobiele besturingssysteem vooral op de achtergrond wijzigingen doorvoert. Deze herfst verschijnt de publieke versie.

Webwereld.nl

Comments are closed.