In vergelijking met andere topleveldomeinen is .nl relatief veilig, het komt op de dertiende plek. .Com is het meest onveilige topleveldomein.
Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek van McAfee naar risicovolle domeinen. .Nl is veel veel veiliger dan bijvoorbeeld .be, dat de 44ste plaats bezet in de ranglijst.
Het meest onveilige domein is.com: 59 procent van de malware wordt via .com-domeinen verspreid. Gevolgd door .info, .vn (vietnam), .cm (Kameroen) en .am (Armenië). Ook .tk, dat in handen is van een Nederlander, scoort hoog op lijst en valt met nummer 11 net buiten de top 10 van meest veilige topleveldomeinen.
Europa doet het goed
Het veiligste topleveldomein is .travel, gevolgd door het onderwijsdomein .edu. Het veiligste landen domein is nog steeds dat van Japan (.jp). Veel Europese landen bvinden zich bij de meest veilige domeinen. In Europa moet Nederland Catalonië, Kroatië, Ierland, Zwitserland, Slovenië, Denemarken en Bulgarije voor zich dulden.
In Nederland vond McAfee in 2010 tot nu toe 1980 risicovolle domeinen. Daarmee neemt het risico met meer dan 24 procent af in vergelijking met vorig jaar.
Bij Mega Bite kunt u ook NL domeinen registreren neemt u daarvoor contact op met ons, door hier te klikken.
http://webwereld.nl/nieuws/67616/-nl-domeinen-behoren-tot-veiligste-ter-wereld.html

Published On: 28-10-10|Categories: nieuws|

Deel dit bericht