OneNote krijgt handschriftherkenning op iPad en ocr-functionaliteit

Microsoft heeft aangekondigd dat zijn OneNote-software op alle platformen ondersteuning krijgt voor optical character recognition, ofwel het herkennen van tekst in foto's, scans en screenshots. Daarnaast kan nu ook op iPads gebruik worden gemaakt van handschriftherkenning.

De ocr-functie was tot nu toe alleen beschikbaar in de Windows-versie van OneNote, maar Microsoft heeft de ocr-algoritmen ook op zijn cloudplatform geplaatst. Hierdoor is de tekstherkenningsfeature voortaan ook beschikbaar op de OneNote-versies voor Windows Phone, Android, iOS en OS X.

Dankzij de ocr-functionaliteit kan er gezocht worden naar tekstfragmenten in afbeeldingen, scans en screenshots die op OneDrive zijn geplaatst. Volgens Microsoft duurt het scanproces gemiddeld vijf minuten. De gebruiker hoeft geen updates te installeren om van de nieuwe functionaliteit gebruik te kunnen maken. Bovendien worden 21 talen herkend, waaronder Nederlands.

Microsoft heeft wel de OneNote-app voor de iPad vernieuwd. Nieuw is de mogelijkheid voor handschriftherkenning, een feature die al eerder beschikbaar was op Android- en Windows-tablets. De gebruiker kan met behulp van een stylus notities en schetsen maken op zijn iPad.

Aan Venturebeat laat Microsoft weten dat de handschriftherkennings-feature op termijn ook op diverse smartphone-apps beschikbaar zal komen. Daarnaast zal de ocr-functie op OneDrive in de komende maanden ook oudere afbeeldingen nalopen.

Tweakers.net

Comments are closed.