Tele2-klanten kampen sinds dinsdagavond met internet- en telefonieproblemen

Tele2 heeft sinds dinsdagavond storing bij vaste telefonie en internet. Het probleem speelt volgens de aanbieder vooral in vier regio's: Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem en Leeuwarden. Bij twee van die regio's zou de storing inmiddels verholpen zijn.

De eerste meldingen over de storing kwamen rond 21.00 binnen bij AlleStoringen. "Het kan zijn dat je sinds gisteravond problemen ervaart met internet en vaste telefonie", bevestigt de aanbieder op zijn forum. Het probleem zou zich concentreren in de regio's Amsterdam, Leeuwarden, Arnhem en Apeldoorn. Doordat klanten op grote schaal de helpdesk bellen, zou deze met overbelasting kampen.

Tele2-woordvoerder Jan-Willem te Gussinklo bevestigt de problemen. "Het probleem speelt bij een deel van onze offnetklanten, een deel van de verbinding loopt bij hen via ons, een deel via KPN", zegt hij. "We hebben voor twee van de vier regio's een oplossing doorgevoerd die hen weer online moet krijgen. Ze moeten daarvoor wel hun modem resetten. Het gaat om Amsterdam en Apeldoorn", verklaart hij verder. Aan een oplossing voor Arnhem en Leeuwarden wordt nog gewerkt.

Tweakers.net

Comments are closed.