Twitter geeft wachtwoorden miljoenen gebruikers een reset

Twitter heeft miljoenen gebruikers persoonlijk gewaarschuwd dat de wachtwoorden voor hun accounts mogelijk op internet staan en dat ze een nieuw wachtwoord moeten instellen. Het bedrijf meldt geen aanwijzingen te hebben dat dit het gevolg van een hack van zijn systemen is.

Twitter heeft de database van 33 miljoen gebruikersnamen en wachtwoorden die deze week op internet verscheen gecontroleerd met zijn eigen database en 'een aantal accounts' gevonden die overeenkwamen. In zijn blog hierover zegt Twitter niks over aantallen maar tegen The Wall Street Journal meldt het bedrijf dat het om miljoenen gaat. Tegelijkertijd zouden miljoenen andere accounts die in de uitgelekte database staan geen risico lopen.

"Accounts waarvan het wachtwoord op straat ligt zijn op slot gezet en vereisen een reset van de eigenaar", meldt Twitter. Het bedrijf zegt er zeker van te zijn dat de database niet afkomstig is van een hack van zijn servers. De accountnamen en wachtwoorden zouden zijn verkregen door informatie van andere hacks te combineren, via malware op systemen van slachtoffers of een combinatie van beide, denkt Twitter.

Eerder deze week verscheen de database met gegevens van bijna 33 miljoen accounts online en toen al liet de publicerende site, Leaked Source, weten dat het waarschijnlijk niet om een datalek bij Twitter zelf ging. De gegevens werden verstrekt door dezelfde hacker, of collectief, die achter omvangrijke hacks van LinkedIn, MySpace en Tumblr zat.

Tweakers.net

Comments are closed.