Wees vandaag extra voorzichtig met het openen van bijlagen

Je zult het ontgewijfeld al gehoord hebben, maar we willen je vragen om vandaag nog voorzichtiger bijlagen in mail te openen, dan dat je normaal al doet. Afgelopen vrijdag dook het nieuwe ransomware WannaCry op. In korte tijd besmette de malafide software tienduizenden computers in vooral Europa. In principe zouden computesr die netjes hun updates hebben gekregen niet besmet kunnen worden met deze variant. Daarnaast hebben wij afgelopen weekend extra updates gepushed naar computers en serivers bij klanten met een SLA-contract.

WannaCrytor verspreidt zich niet via geïnfecteerde e-mails of geïnfecteerde links. In plaats daarvan maakt het gebruik van een beveiligingslek in de meeste Windows-versies om zichzelf automatisch op een kwetsbare pc plaatsen. Volgens verschillende rapporten is deze manier van aanvallen ontwikkeld als een cyberwapen door de National Security Agency (NSA) in de VS. In april zou dit naar het publiek gelekt zijn, samen met andere geclassificeerde gegevens die naar verluidt zijn gestolen van het agentschap.

Toch willen we je voor alle zekerheid extra waarschuwen. Denk goed na voordat je een bijlage opent uit een mail, zeker wanneer deze afkomstig is van iemand die je niet kent. Neem bij twijfel gerust contact met ons op.

Voor klanten zonder SLA-contract kunt u hier meer informatie vinden over de seciruty patch van Microsoft: https://technet.microsoft.com/en-us/library/security/ms17-010.aspx?mkt_tok=eyJpIjoiWVdJMVl6YzJPV1V6WkRrNSIsInQiOiJFRXhrbUtsNnB1WmpPY0xQTHR1cnBxOG1naWFGVUFVb1hmZXNMbFJkMzdpc0ZoZzhRMHlyVXRPM2lVUEtvN1wvQjZDbVZJZUFIR0xnNGMraHhPajhRN3JnT3FmNEgrSlM3UEpzQ09JdmxXUW5IWUlhUWZGOXB3OW1HS0hqYzRQK1UifQ%3D%3D

Mega Bite

Comments are closed.