Microsoft heeft in een blog laten weten dat er een lek in de browser Internet Explorer zit. Het bedrijf heeft op dit moment geen updates beschikbaar die het lek kunnen dichten en daarom adviseert het bedrijf om hun internetbeveiliging op de allerhoogste stand te zetten.

Het lek geeft kwaadwillenden de mogelijkheid om een computer binnen te dringen, waarna zij dezelfde rechten krijgen als het slachtoffer. Vervolgens kan er malware geïnstalleerd worden of kunnen er gegevens gestolen worden. Volgens een analyse doet het lek zich voor bij IE 6, 7, 8 en 9. Versie 10 van Internet Explorer geeft geen problemen, deze browser is echter enkel in Windows 8 te vinden.

Microsoft werkt momenteel aan een oplossing voor het probleem, nadat er berichten bij het bedrijf binnenkwamen dat er al op kleine schaal misbruik van het lek wordt gemaakt. Vooralsnog adviseert Microsoft gebruikers om hun internetbeveiliging op de hoogste stand te zetten en voor de zekerheid Enhanced Mitigation Experience Toolkit te installeren.

Een beknopte handleiding met handelingen die Microsoft aanraadt is terug te vinden op de Technet Blog van het bedrijf.
Techzine.nl

Published On: 18-09-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht