Toen Apple tijdens WWDC de nieuwe MacBook Air aankondigde, kwam al snel de vraag wanneer nieuwe MacBook Pro‘s verwacht kunnen worden. Voordelen van de nieuwe Air zijn onder andere langere accuduur door een zuinigere processor, goed voor een accuduur van 12 uur. Ook het de flashgeheugen is aanzienlijk sneller.

In de database van Geekbench, een app die gebruikt kan worden om de prestaties van een computer te meten, is een nieuw testresultaat van een 15-inch model MacBook Pro opgedoken. Dit model bevat net als de nieuwe MacBook Air een Haswell-processor die aanzienlijk minder energie verbruiken. Hoogstwaarschijnlijk gaat het hier om de nieuwe MacBook Pro die de voordelen van de nieuwe MacBook Air ook zal krijgen.

Focus op accuduur
De benchmark laat zien dat de volgende generatie MacBook Pro op gebied van prestaties een kleine verbetering boekt, naar verwachting zal de accuduur ook voor de volgende generatie Pro’s de killer feature worden. Al is het twijfelachtig of de 12 uur accuduur van de huidige MacBook Air gehaald zal worden.

4k en Retina
Het is onduidelijk of het geteste model een Retina MacBook Pro is. Meestal rust Apple de 15-inch MacBooks met Retina-scherm uit met een aparte grafische kaart ten behoeve van de de grafische prestaties. De geteste MacBook bevat geen aparte grafische kaart. De processor, een Core i7-4950HQ, zou in theorie voldoende grafische kracht moeten hebben om een retina-scherm aan te sturen. De zogenaamde Iris IRIS Pro 5200 graphics kunnen theoretisch moeiteloos een retina of 4K-scherm aansturen.

Naar verwachting brengt Apple in oktober van dit jaar een nieuwe lijn MacBook Pro’s uit. Dit samen met een nieuwe versie van OS X 10.9 Mavericks.

 

onemorething.nl

Published On: 12-07-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht