Er zijn nieuwe details uitgelekt over de iPad 3. Zo zou de nieuwe tablet van Apple gebruik gaan maken van het LTE-netwerk, een nieuwe techniek die supersnel internet mogelijk maakt.

Meerdere fabrikanten, zoals Samsung en Nokia, hebben al bekendgemaakt gebruikt te maken van dit nieuwe netwerk voor hun smartphones.

Apple wil dit echter eerst introduceren op de iPad, omdat de tablet de nieuwe technologie beter aankan dan de iPhone vanwege het hogere vermogen.

Dit meldden drie anomieme bronnen die nauw betrokken zijn met het product aan Bloomberg. Een bedrijf in Californië zou aan het werk zijn om de iPad 3 compatible te maken met het LTE-netwerk.

Beeld
De bronnen laten ook weten dat de nieuwe iPad een quad-core chip bevat, waardoor gebruikers sneller kunnen schakelen tussen diverse applicaties. Ook krijgt de tablet een high-definition beeldscherm, met meer pixels dan sommige HD-televisies. Het was al naar buiten gebracht dat Apple aan het testen zou zijn met schermen van HD-kwaliteit, met een resolutie van 2048×1536.

De pixels zelf zouden zo klein zijn, dat beeldmateriaal op de iPad eruit ziet alsof het echte foto's zijn. Verder beginnen video's vrijwel meteen met afspelen omdat de processor grafische beelden beter ondersteunt.

China
De productie zal binnenkort gaan starten in China, zegt een van de bronnen. Daar zal 24 uur per dag gewerkt worden. Alleen tijdens het Chinese nieuwjaar onderbreekt men het werk. Apple heeft tegen Bloomberg gezegd verder niet te reageren, aangezien ze dat nooit doen op geruchten.

De iPad 3 zou volgens andere geruchten gelanceerd worden op 24 februari, de verjaardag van de overleden Steve Jobs. De verkoop moet starten in maart.

Nu

Published On: 16-01-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht