De volgende generatie Ipad komt eraan en wel over twee weken, op dinsdag 22 oktober. Dat zegt het doorgaans goed-ingelichte AllthingsD vanavond. De site baseert zich op bronnen  ’dichtbij Apple’. Naast een vijfde generatie iPad en een tweede generatie Ipad Mini komen waarschijnlijk ook de nieuwe Mac Pro én OS X Mavericks aan bod op het media-evenement dat Apple gepland zou hebben op die dag.

Algemeen wordt aangenomen dat de vijfde generatie uiterlijke kenmerken van de iPad mini zal overnemen. Tegelijkertijd verscheen vandaag nog het bericht dat de iPad de nieuwste 64-bit A7-chip én de vingerafdrukscanner van de Iphone 5s krijgt. Ook de iPad mini krijgt een processor-upgrade volgens de geruchten. Of de kleine telg uit de iPad-familie ook een retina-scherm krijgt lijkt minder zeker. Hierover spreken bronnen elkaar tegen. Wel wordt verwacht dat de voorraden voor de nieuwe mini laag zullen zijn tot in 2014.

Mac-gebruikers hopen ondertussen meer duidelijkheid te krijgen over de uitkomst van OS X Mavericks. Aangezien de Golden Master van de volgende versie van OS X inmiddels verspreid is onder ontwikkelaars is het mogelijk dat Apple Mavericks op de dag van het evenement uitbrengt. Ook is het waarschijnlijk dat er meer duidelijkheid komt over de datum waarop de nieuwe Mac Pro beschikbaar komt. Meer dan een belofte dat het nieuwe vlaggenschip van de Mac-familie in de herfst zal uitkomen heeft Apple tot nu toe niet losgelaten.

Tot slot is er nog een kans dat een update van de Apple tv gepresenteerd zal worden. In de berichtgeving van AllThingsD wordt hier niet over gerept maar recente berichten voorspelden een update van Apple’s televisie settopbox in oktober.

Traditioneel gezien zorgt Apple er altijd voor dat de nieuwe Ipad-lineup precies op tijd voor het kerstseizoen gereed is. Dit zou betekenen dat de iPad 5 deze maand aangekondigd gaat worden. Eerder bleek uit diverse lekken al dat de iPad 5 een nieuw, smaller uiterlijk zal hebben dat enigszins op de Ipad Mini lijkt. Het schermformaat blijft 9,7 inch.

Volgens Chris Whitmore, analist bij Deutsche Bank en Wall Street Journal, krijgt de iPad 5 ook een 64-bit processor. De Iphone 5s was het eerste Apple-apparaat en tevens de eerste smartphone met een 64-bits kern aan boord. Volgens Whitmore zal de overschakeling naar 64-bit de deuren naar applicaties van desktopkwaliteit op de iPad openen.

Naast 64-bit, zijn er bij een doorgaans betrouwbare bron beelden opgedoken die er op wijzen dat de vingerafdrukscanner zoals aanwezig op de iPhone 5s ook zijn weg naar de iPad 5 zal vinden. De grootte van de uitsparing voor de home-knop lijkt op gelekte onderdelen iets af te wijken van die in de iPad 4. Dit wijst op ruimte voor een homeknop met vingerafdrukscanner

Ook een iPad mini 2 wordt tegelijk met de aankondiging van de iPad 5 verwacht, naar verluidt zal de belangrijkste nieuwe feature van de iPad mini 2 een Retina Display zijn.

 

www.onemorething.nl

Published On: 10-10-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht